Друк на полотні та його особливості

Що таке «друк на полотні» або як надрукувати картину з фото?

Полотно - це щільний матеріал зі спеціальною поверхнею, схожий на справжнє мистецьке музейне полотно. Не кожен з нас може дозволити собі оригінали картин відомих художників, тому тенденція замовляти друк репродукцій картин в друкарнях стає все популярніша з кожним днем. Таким чином, можливо перенести з електронного носія будь-яку фотографію, картину або зображення на полотно, без втрати якості або оригінальності. Завдяки якісному друку на полотні в типографії «Спектр Друк» Ви переконаєтеся в тому, що копію можна і не відрізнити від оригіналу!

Картина на полотні

Застосування друку на полотні в сучасному світі

На сьогоднішній день, друк на полотні застосовується для декількох цілей:

  • Дизайн інтер'єрів. Більшість творчих людей прикрашають свої вишукані інтер'єри декоративними панно. Це популярний метод облагородження і декорування квартир полотнами з нейтральними зображеннями, які підходять кольоровою гамою до інтер'єру або розбавляють собою підвищену концентрацію кольорів у конкретних куточках приміщень.
  • Фотопортрети. Найпопулярнішим застосуванням друку на полотні є виготовлення фотопортретів. Будь-яку, пам'ятну для Вас, фотографію можна помістити на полотно в великих і малих розмірах. Друк фотопортретів - це ідеальний і яскравий подарунок до будь-яких свят для Ваших рідних, близьких та колег.
  • Друк репродукцій. Якщо ж Ви є цінителем «високого» образотворчого мистецтва і хочете повісити у себе в квартирі картини Мане, Ван Гога або Ворхола - друк репродукцій на полотні точно Ваш варіант. Завдяки такому друку, копії картин практично неможливо буде відрізнити від оригіналів, розміщених у всесвітньо відомих галереях світу.

Які види полотен бувають і які кращі?

  • Синтетичне. Синтетичне полотно - це міцне штучне полотно, яке здатне не вбирати запахи і вологість. Також, таке полотно є дуже стійке до перепадів температур, що особливо важливо для вологих приміщень. Синтетичні полотна бувають двониткові, полотняного плетіння або з великими і дрібними комірками. Друк на синтетичному полотні найбільш популярний для прикрашання і декорування інтер'єрів або в якості фотографії на полотні.
  • Натуральне еко полотно. Натуральне полотно - це полотно з натуральної бавовни або льону, покрите ґрунтовкою. Найчастіше, еко полотна білого кольору щільністю від 300 до 500 г / м2. Натуральні полотна найкраще підходять для друку репродукцій картин, чим створюють видимість практично «музейного» витвору мистецтва.
  • Комбіноване полотно. Такі полотна є комбінацією рослинних і хімічних волокон: льон або бавовна + лавсан або поліестер. Існує кілька видів комбінованих полотен, які між собою відрізняються ступенем еластичності і стійкості до потрапляння вологи.
Друк на полотні

Види чорнил для друку на полотні

Як правило, існує три найпопулярніших види чорнил за допомогою яких наноситься зображення на полотно:
Сольвентні чорнила дають стійке зображення на еко полотнах. Але, такий вид чорнил найбільше підходить для друку інтер'єрних картин з невисокою деталізацією. Так як, для отримання ідеального і чіткого результату при друці сольвентними чорнилами, необхідно промальовувати в макеті контури для зображень.
Водорозчинні чорнила - це ідеальний спосіб нанесення на полотно. Такі чорнила дають супер чіткість маленьким і великим деталям зображення. Найчастіше, це чорнило використовують для друку фото на полотні, а особливо - для друку портретів, так як відмінно передають переходи і відтінки кольорів. Чорнило повністю покривають полотно і добре просочуються, але досить швидко фарби можуть збліднути під впливом сонячних променів.
Пігментні фарби - це масляні чорнила з абсолютно безпечним, екологічним хімічним складом. Завдяки масляній основі чорнил, друк на полотні буде виглядати дуже барвисто, привабливо і з багатою гамою кольорів.

Роботи після друку

У типографії «Спектр Друк» пропонується кілька додаткових послуг по постобробці вже надрукованих картин або фото на полотні:
Покриття полотен глянцевим лаком. Для того, щоб Ваша картина, надрукована на полотні, наповнилася ще більшою привабливістю, яскравістю і соковитістю, наша друкарня пропонує покриття глянцевим лаком. Крім підвищеної якості нанесення, покриття гарантовано захистить Ваше полотно від перепадів температур і потрапляння невеликої кількості вологи на продукт.
Нанесення матового лаку на полотна. Завдяки матовому покриттю, Ваш полотно буде виглядати більш витончено і стильно. А також, нанесення матового лаку на полотно попереджає і відмінно захищає його від пошкоджень і потрапляння води.

Можливо Вас зацікавить